Zuivelinname en slijmvorming bij longpatiënten
Overige | 2024Het doel van dit onderzoek was om het effect van de inname van zuivelproducten op slijmvorming bij longpatiënten te identificeren met behulp van literatuuronderzoek. Uit de geïncludeerde onderzoeken komt geen eenduidig resultaat.
Eenmalige blootstelling aan melk wordt niet geassocieerd met verergering van symptomen, maar indien een dieet langer wordt gevolgd, werd een zuivelvrij dieet geassocieerd met een significante vermindering van zelfgerapporteerde niveaus van nasofaryngeale slijmsecretie. Op basis hiervan en het feit dat longpatiënten voedingsstoffen missen in hun dieet bij het vermijden van zuivelproducten, is het niet wenselijk is om de huidige behandelwijze aan te passen.
- Specialisme
- Diëtetiek, Longgeneeskunde
- Opleiding
- Niet van toepassing
PICO
- Patient
- Patiënten met longaandoeningen
- Intervention
- Consumptie van zuivel
- Comparison
- --
- Outcome
- Slijmvorming
Vraag document aan bij het St. Antonius Ziekenhuis
Andere artikelen gerelateerd aan:
Wat is het effect van een dyspneuscoreschaal op de patiënt met COPD?
Openstaand onderwerp
|
Specialisme
Longgeneeskunde
Moet low flow zuurstof bevochtigd worden?
Openstaand onderwerp
|
Specialisme
Longgeneeskunde, Verpleegkunde Algemeen